Doorgaan naar hoofdcontent

De weg over de Tizi-N'Tichka


De bijna 200 km lange weg over de Tizi-N'Tichka voert ons door de Hoge Atlas naar Marrakech en is een van de mooiste routes van Marokko. Het is een en al bochten en het hoogste punt onderweg is de bergpas Tizi-N'Tichka, bijna 2300 m boven de zeespiegel.



Het hele traject verandert de kleur van de bodem voortdurend, van roze naar grijs en oker. Die verschillende tinten komen trouwens ook terug in het bouwmateriaal in de dorpen. Overal langs de weg lopen, staan of zitten mensen, soms op de meest verlaten plekken.







Op het hoogste punt worden we omsloten door bergen bedekt met sneeuw, machtig mooi. Dan gaan we dalen, bocht na bocht en als we uit de sneeuw komen ligt voor ons een dal met prachtig rood gesteente. Als we halverwege de middag in Marrakech aankomen is het dik boven de twintig graden terwijl we vanmorgen om half negen vertrokken met 6 graden.





 

Reacties

Anoniem zei…
Super mooi. Ga me ook maar eens verdiepen in Marokko of er mogelijkheden voor ons zijn.
Gr Karin
Hoi Marthy.
En weer zie ik landschap voorbij komen.
Ik keek maar eens op google maps (tsss en dat voor een juf) waar je nu precies zit. Dacht dat je misschien al op de terugweg was ;-). Weet je, ik spaar zand. Zou je misschien in een klein boterhamzakje van een bijzondere plek drie eetlepels zand voor me willen meenemen? Die kleuren zijn zo verschrikkelijk fantastisch!!
Groet,
Madelief.
Marthy zei…
Vertel je van de zomer alles wat je weten wil, Karin, over dit super mooie land.
Marthy zei…
Had het maar eerder gevraagd, had ik woestijnzand mee kunnen nemen. Maar ik ga mijn best doen Madelief.