Doorgaan naar hoofdcontent

Jan, de klokkenman

Onze oude klok liep niet goed, sloeg met een dof geluid en er zat een wijzer los. Vriend Jan maar eens uitgenodigd want hij is immers de klokkenman. Jan handelt in antiek en in het verleden heeft hij jarenlang klokken in Frankrijk opgekocht, daarna opgeknapt en in Nederland weer verkocht. Hij kwam met zijn gereedschap in zo'n oude spanen sigarendoos, heeft de klok nagekeken en Mart laten zien hoe hij onderhoud moet plegen aan de klok. Nou, die loopt weer als een tierelier en slaat met een prachtig geluid.

Reacties

KnutzEls zei…
Zo'n Jan moet je in ere houden. Hier vonden we ook een klokkenman, die onze klok na een val weer keurig in model bracht en het uurwerk repareerde. Een nieuwe is toch minder mooi dan die met de herinneringen.
Marthy zei…
Jan is een dierbare vriend van ons, Els, die houden we wel in ere.
Wieneke zei…
Oh, dat is geweldig. Mensen, die iets kunnen repareren hebben bij mij tig strepen voor. Wij hadden een vriend die lang geleden mijn koffiezetapparaat repareerde en het ding doet het nog steeds super, al is hij door mij gepensioneerd. Maar in voorkomende gevallen draaft hij op om mee te helpen en dan denk ik weer aan die lieve vriend.
Marthy zei…
Mijn lief is behoorlijk technisch en heeft al veel voor mij gerepareerd en wat is dat fijn, Wieneke. Ik ben daar zo blij mee.
Elizabeth zei…
Zo'n klok is een prachtig mechanisme, ik vind het zo knap als iemand daar kijk op heeft!
Ik heb trouwens iets leuks ontdekt Marthy, toen ik je blog eens verder bekeek en eerdere berichten las.
Je schreef dat je uit de Krimpenerwaard komt, en dat kom ik ook!
Heb je een emailadres? Ik kon het niet vinden via je blog.
Mijn email staat in mijn profiel op mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je contact wil maken via de email....

Groetjes,
Elizabeth
Marthy zei…
Wat leuk Elisabeth, dat jij ook in onze mooie Krimpenerwaard woont. Ik stuur je een berichtje.