Doorgaan naar hoofdcontent

Chateau de Boulogne

Niet ver bij ons vandaan staan op de top van een rotsig voorgebergte de overblijfselen van een prachtig middeleeuws kasteel, verbouwd in de Renaissance. We hebben het ooit eens bekeken tijdens een wandeling maar dat moet zeker wel twintig jaar geleden geweest zijn. Tijd voor een herhaling. Ik kon een mooie GPS route downloaden zonder al te veel stijging dus we parkeerden vanmorgen al vroeg onze auto op het kerkplein in St. Etienne de Boulogne om door het bos naar het kasteel te wandelen.





Er voert een pad onderlangs de resten van de bouwwerken waar vandaan ik prachtig foto's kon nemen. Zittend op een muurtje dronken we wat water en turend naar die hoge muren gingen mijn gedachten met me op de loop. Hoe zullen de mensen geleefd hebben in die tijd, wat heeft er zich achter die muren afgespeeld?  En dan dan denk ik niet eens aan stoere ridders maar aan het leven van vrouwen en kinderen.... Met een laatste blik op het kasteel duiken we het bos weer in waar we de broodnodige schaduw vinden. Het belooft weer een warme dag te worden.





Reacties

Jeanne zei…
Toch altijd weer indrukwekkend zo'n kasteel.
Het klinkt gek maar van dit soort burchten word ik altijd heel gelukkig. Lekker rondstruinen, je fantasie een beetje op de loop laten gaan en met mooie foto's en herinneringen thuiskomen!
Lieve groet
Marthy zei…
Hoe hebben ze het kunnen bouwen, vragen wij ons altijd af, Jeanne.
Marthy zei…
Spannend vind ik het, Mirjam. Je afvragend wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.
Elizabeth zei…
Altijd leuk als je wandeling een doel heeft ... Dit kasteel is een echte ruïne, maar daarom niet minder mooi. Ik zou dat ook hebben; mijn verbeelding laten spreken en je afvragen hoe het leven daar geweest zou zijn ... zoveel honderden jaren geleden ..
Was er binnen nog iets in tact gebleven?
Sjoerd zei…
Mooi in beeld gebracht, ik vraag me dan af of de eerste en de beste storm er niet nog meer van sloopt, en of het niet gevaarlijk is om daar te lopen.
Emie zei…
Indrukwekkend. Wat mooi toch die restanten uit lang vervlogen tijden.
Marthy zei…
Van het kasteel zelf is weinig overgebleven maar de bijgebouwen zijn de laatste jaren helemaal gerenoveerd en worden bewoond/verhuurd.
Marthy zei…
Het staat er al jaren zo en stormen doet het hier genoeg. Nee hoor, Sjoerd, dit blijft wel staan.
Marthy zei…
Ook al zijn dit echt restanten vind ik het toch goed dat het bewaard blijft om ons een indruk te geven hoe er vroeger gebouwd en geleefd werd, Emie. Mij spreekt het erg aan.
Vera zei…
Veel ontberingen en weinig romantisch
Marthy zei…
Ik weet zeker dat je helemaal gelijk hebt, Vera. Wat zal het daar koud geweest zijn 's winters, brrrr.
Heidi zei…
Prachtig hé! Ik ben altijd gefascineerd door zo'n ruïnes, en zeker ook door wat er allemaal op zo'n oude muren groeit en bloeit. Als stenen zouden kunnen vertellen hé...
Marthy zei…
Er groeit inderdaad van alles op die muren, maar ook op mijn oude tuinmuren. O.a. vele soorten varens en nog veel meer verschillende mossen.
Annelies zei…
Ben gelijk even op de kaart gaan kijken waar het ligt. Niet eens zo ver bij ons vandaan. Zet ik op m'n "kastelenlijst" !
Marthy zei…
Er zijn er nog wel wat in de Ardèche, Annelies. Wie weet kom je er nog eens eentje tegen op dit blog.
Prachtige foto's. Ook wij vertoeven in dit prachtige gebied, niet in Ardesch maar dit jaar in de Auvergne. Ook prachtig.
Fijne dag, groetjes, Thea
Marthy zei…
Welkom, Thea, leuk dat je reageert.